Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

dixell xer serie

Nieuwe serie Dixell multifunctionele temperatuurregelaars voor koel- en vriescellen

Maak kennis met de vernieuwde serie multifunctionele temperatuurregelaars voor koel- en vriescellen: de XER-serie. Deze serie heeft 6 vrij configureerbare relaisuitgangen. Deze nieuwe regelaar biedt tal van voordelen en vervangt de eerdere modellen: de XLR130 en XLR170.

In het paneel van deze regelaar is het bijvoorbeeld mogelijk om een Dixell XEV “elektronisch expansieventiel” regelaar te plaatsen voor het aansturen van een Danfoss, Alco of Carel expansieventiel. Een tweede mogelijkheid is het plaatsen van een magneetschakelaar voor de elektrische ontdooiing. De standaard fabrieksuitvoering van de XER regelaar heeft 6 configureerbare relaisuitgangen, waarvan 4 - 230V geschakeld - en 2 potentiaalvrij. Deze regelaar heeft maar liefst 150 in te stellen parameters, waarmee de regelaar voor verschillende toepassing ingezet kan worden.

XER260P-5N1040: de speciale Celsis uitvoering

Om je configuratietijd te besparen levert Celsis de XER-regelaar, XER260P-5N1040. Dit is een speciale uitvoering met voorgeprogrammeerde parameterselectie, waarbij je met 1 parameter, snel en eenvoudig kunt schakelen in functionaliteit. Werkend als koelcelregelaar of vriescelregelaar, zoals je gewend bent van de oude vertrouwde XLR130 en XLR170 regelaars.

Even de belangrijkste kenmerken van de speciale Celsis uitvoering op een rij:

  • Standaard relaisuitgangen

    De 6 relaisuitgangen hebben de volgende functionaliteiten: compressor, ontdooiing, ventilatoren, deurweerstand, licht en alarm. De laatste 2 genoemde functionaliteiten zijn potentiaalvrij.

  • Verbeterde veiligheid
  • De XER260P-5N1040 is uit te rusten met een eenvoudig in te voegen installatieautomaat of aardlekautomaat. Deze installatieautomaat is ook als optie bestellen. Dit verbetert de veiligheid en efficiëntie van jouw werk doordat de unit snel kan woren uitgeschakeld indien nodig.
  • Standaard alarmbuzzer
  • De regelaar is standaard voorzien van een alarmbuzzer. Bovendien wordt deze regelaar geleverd met 2 voelers (NTC NG6P 3 meter, IP68) en is uit te breiden naar 4 voelers.
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Met 6 eenvoudige toetsen en een groot display met alarmframe is de bediening zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt snel en efficiënt de temperatuurregeling instellen en controleren.
  • Communicatiemogelijkheden
  • De regelaar is benaderbaar via RS485, Modbus en RTU protocol. Uiteraard is programmering mogelijk via een Hotkey (64K). Echter adviseren wij het gebruik van de Dixell XJ485 USB converter. Met deze tool kun je eenvoudig de parameters van alle Dixell regelaars beheren via jouw laptop.
  • Flexibele montagemogelijkheden
  • Je kunt deze regelaar eenvoudig monteren via rail of muurmontage met schroeven, waardoor de installatie snel en efficiënt verloopt.

Uitgefaseerde artikelen

Met de komst van XER-serie worden de eerdere modellen, de XLR130 en XLR170, uitgefaseerd. De beschikbare voorraad van deze modellen, inclusief de bijbehorende artikelen, wordt verkocht zolang de voorraad strekt. Hier is een overzicht van de nog beschikbare artikelen:

Dixell Regelaar Coolmate XLR130 5N1C3 incl. voeler en RS485
3802100164

Bruto prijs : € 447,00
exclusief BTW
Dixell Regelaar Coolmate XLR170 5O1C2 incl. voelers
3802100297

Bruto prijs : € 475,00
exclusief BTW
Dixell Regelaar Coolmate XLR170 5O3C3 incl. voelers
3802100298

Bruto prijs : € 542,00
exclusief BTW

QR-code vervangt handleiding

Er worden geen hardcopy handleidingen meer toegevoegd aan de doos. Handleidingen zijn verkrijgbaar via de QR-code op de doos en op de downloadpagina van onze webshop.

Wil je meer informatie over de XER-serie of een afspraak maken voor een demonstratie? Neem dan contact op met ons verkoopteam via 055 533 45 29 of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag.

Datum

1 december 2023

Categorieën

Product nieuws

Terug naar het overzicht