Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Refbuster 5 voordelen

De 5 voordelen van de Refbuster koudemiddel afpomp- en vulservice

Koudemiddel uit een koelinstallatie afpompen en afvullen is intensief werk. Het kost veel tijd en bovendien loop je met die flessen op je nek de trappen op en af, wat ook nog eens slecht is voor je gezondheid. Met de Refbuster afpomp- en vulservice bespaar tot wel 60% op je kosten en 100% op je gezondheid.

Er zijn verschillende situaties waarbij je koudemiddel uit het koelsysteem of airconditioningsysteem moet afpompen en vullen.

  • Bij service & onderhoud
  • Reparatie & vervangen van een onderdeel
  • Wanneer koudemiddel wordt uitgefaseerd of de installatie wordt gedemonteerd

Wat je motivatie ook is, het afpompen en afvullen van de installatie is een tijdrovende klus. Er zijn daarom verschillende redenen om dit werk uit te besteden, vooral wanneer het om installaties gaat met meer dan 25 kg koudemiddelinhoud. Dit bespaart je veel tijd en moeite.

In dit artikel bespreken we 5 voordelen van de Refbuster afpompservice:

  1. Minder downtijd door de snelle afpompmethode;
  2. Duurzame oplossing, zonder emissies en volgens de voorschriften;
  3. Bespaart geld en tijd;
  4. Ook voor vervuild koudemiddel;
  5. Geen verrassingen achteraf want je krijgt alle diensten voor één prijs;

1. Minder downtijd door snelle afpompmethode

Het is belangrijk dat je de koudemiddelen zorgvuldig afvoert daarbij rekening houdend met de geldende wet- en regelgeving en voorschriften. Op de traditionele manier betekent dat; alles in een recoverycilinder en lopen maar. Vaak in 12,5 liter cilinders, als je een hele grote jongen bent dan pak je 27 liter in één keer en hopelijk is het niet te ver lopen. Helemaal bij grote systemen is dit tijdrovend werk.

Hoe pomp je zo snel mogelijk en op een duurzame en veilige manier een koelinstallatie af? De speciale recovery methode van Refbuster is veel sneller dan de traditionele manieren van afpompen. Met eigen ontworpen industriële apparatuur en slangen die tot wel 120 meter reiken, pompen we de installatie op een snelle en verantwoorde manier af. Of de installatie nou op het dak staat of onder in een kelder. Zo start je sneller met je reparatie, service & onderhoud of demontage van de installatie.

2. Duurzame oplossing, zonder emissies en volgens de voorschriften

Vanwege de grote ecologische voetafdruk die koudemiddelen achterlaten zijn er legio voorschriften opgesteld. Elk koudemiddel heeft zijn eigen voorschriften, waardoor Refbuster ze op een speciale manier afpompt en opvangt. Denk aan het emissievrij afpompen, rekening houdend met verschillende brandklassen en toxiciteit.

De werkzaamheden verlopen volgens het boekje, want wij beschikken over alle vereiste certificaten, waaronder BRL en VCA. We gaan niet alleen zorgvuldig om met het afvoeren van koelgassen, maar zorgen ook voor gedetailleerde rapportages. Hiermee kun je er zeker van zijn dat alles traceerbaar is en dat je volledig voldoet aan de geldende normen. Je koudemiddel administratie is altijd up-to-date.

3. Bespaar tijd en geld

Het afpompen en vullen van een koelinstallatie is een noodzakelijk kwaad. Het kost jouw monteurs veel tijd. Door die kleine afpompunits die je als installateur gebruikt, bestaat het afpompen van koudemiddel uit installaties hoofdzakelijk uit wachten, wachten en nog eens wachten. Die monteurs zet je toch liever in voor werkzaamheden die ertoe doen? Bijvoorbeeld, voor service- & onderhoudswerk of het vervangen van onderdelen. Daar zijn jouw monteurs in gespecialiseerd en daar verdien je geld mee. Tien keer op en neer lopen met een cilinder op hun nek is een beetje zonde.

Met Refbuster bespaar je 30% tot wel 60% op je kosten. We maken integraal onderdeel uit van je bedrijfsproces. Samen met jou stellen we een businesscase op. Dit omvat alle kosten, van werkvoorbereiding tot logistiek en zelfs de administratieve lasten. Je hoeft daarna nergens meer rekening mee te houden, want alles is gedekt. Van reiskosten, afvoeren van koelgas tot analysekosten. Dit loont al vanaf 25kg aan koudemiddel.

4. Ook voor vervuild koudemiddel

Is je koudemiddel vervuild? Geen probleem. In de loop van de tijd kan het voorkomen dat koudemiddel vervuild raakt. Soms, bijvoorbeeld na een lekkage, kunnen zeotropische koudemiddelen onbruikbaar worden doordat de verschillende componenten op verschillende snelheden verdampen. Maar maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing.

We nemen de verantwoordelijkheid om jouw koudemiddel te analyseren, te ontdoen van olie, vetten, vocht, niet-condenseerbare gassen en deeltjes. De bruikbare bestanddelen worden na regeneratie hergebruikt voor andere toepassingen. Wel zo duurzaam!

5. Geen verrassingen achteraf want je krijgt alle diensten voor één prijs

Bij Refbuster staat jouw tijd en gemoedsrust centraal. Zodra jij ons voorziet van de nodige gegevens, zoals het aantal kilogram, het type koelgas, het type machine en jouw gewenste uitvoerdatum/tijd, kun je erop vertrouwen dat je binnen uiterlijk 48 uur een heldere en volledige prijsopgave ontvangt. Wij houden van duidelijkheid en transparantie, daarom beloven wij geen verborgen of extra kosten. Jouw project verdient onze snelle en zorgvuldige aandacht, zodat jij met vertrouwen verder kunt.

Datum

9 november 2023

Categorieën

Celsis nieuws

Terug naar het overzicht