Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Transport

Transportkoeling

Ontwerpers en installateurs van transport koelmachines en carrosseriebouwers zijn doorgaans gespitst op energieverbruik, gewicht en geluidsniveau. Celsis voorziet deze afnemers van de juiste componenten en koudemiddelen.
Compressoren van Dorin en de moderne scroll compressoren, zoals van het merk Panasonic en Bitzer, zijn uitstekende producten voor transport toepassingen.

Koudemiddelen

In het Kigali amendement, een toevoeging op het Montreal Protocol, hebben de betrokken landen afgesproken om het klimaateffect van hoog GWP HFK's in onder andere de automotive air conditioners drastisch te beperken. Deze overeenkomst betekent dat 170 landen actief hun afhankelijkheid van HFK’s zullen afbouwen om de hoeveelheid kooldioxide te verlagen met 70 miljard ton in 2050. Celsis is daarop voorbereid en biedt naast de standaard (R134a) ook de meest gangbare laag GWP koudemiddelen voor automotive toepassingen.

De laag GWP koudemiddelen zijn onder andere:

  • Opteon™ XL 10 (R1234yf)
  • Opteon™ XP 44 (R452A)
  • Propaan (R290)
Meer weten omtrent de uitfasering gefluoreerde broeikgasgassen (F-gassen)? Hiervoor verwijzen wij u graag naar onze pagina uitfasering.

transport