Facebook pixel
Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Klantcase: Pool Koudetechniek | Venemafood

Nederlands grootste oliebollenfabrikant is klaar voor de toekomst dankzij CO2-installatie

Maar liefst 15,2 miljoen ambachtelijke oliebollen en 1,2 miljoen overheerlijke appelbeignets per week. Dit zijn de unieke aantallen die wekelijks op duurzame en efficiënte wijze worden geproduceerd bij Nederlands grootste oliebollenfabrikant: Venemafood in Sneek. Topdrukte dus. Door de toenemende vraag naar zijn, meermaals bekroonde, producten was het voor Venemafood dan ook noodzakelijk om in oktober 2021 de stap te zetten naar hun nieuwbouw pand op industrieterrein De Hemmen. Het bedrijfsproces en de genoemde productie aantallen vroegen om een duurzame custom-made koude oplossing.

De uitdaging

In de zoektocht naar een installateur kwam Venemafood met haar klantvraag al snel uit bij Pool Koudetechniek.* De uitdaging: lever op korte termijn, ten behoeve van ons nieuwe pand, een toekomstbestendige, duurzame koel-/vriesinstallatie, waarbij het gebruik van restwarmte in het bedrijfsproces wordt ingezet. In dit geval, voor dé perfecte temperatuur en bewaaromstandigheden van onze producten, maar zorg ook voor dé perfecte temperatuur voor ons personeel om in te werken.

* Pool Koudetechniek ontwikkelt koel- vriesinstallaties die niet alleen meedraaien in het productieproces, maar centraal staan in organisaties. Pool zet in op de vraag naar koude met energie als resultaat.

De oplossing

“Hierbij past een installatie met een natuurlijk koudemiddel. Een installatie die kan koelen, vriezen en is uitgevoerd met warmteterugwinning. Een CO2-installatie is hiervoor de oplossing, waarbij de restwarmte ook nog eens optimaal wordt benut. De haalbaarheid van de levertijd van de CO2-installatie bleek een issue. Gelukkig hadden we Celsis die daaraan mee kon werken”, aldus René Siertsema van Pool Koudetechniek.

Met de door Celsis custom-made CO2-installatie liggen hoge prestaties en een goed rendement binnen handbereik met grote voordelen voor de eindgebruiker.

 

“Ik zie Celsis als een partij met kennis en kunde. Ze zijn betrokken en doen wat ze zeggen” –
 René Siertsema, Pool Koudetechniek

 

De ingrediënten voor deze toekomstbestendige koeltechnische oplossing: een transkritische CO2-installatie uitgevoerd met warmteterugwinning, een spiraaltoren/-vriezer voor het snel terugkoelen van de overheerlijke producten, een vriescel en gascooler. Én de samenwerking tussen de partijen onderling natuurlijk!

In onderstaande case video vertellen Stephan Venema en René Siertsema over hun uitdagingen en ervaringen met betrekking tot dit project.

Uitdagingen? Wij houden ervan. Of het nu warm en/of koud moet zijn, we regelen het voor je!