Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Land- en tuinbouw

De land- en tuinbouwsector: een belangrijke maatschappelijke en economische rol, waarbij ook nog eens hoge eisen worden gesteld aan de opslag en koeling van producten. Om het ‘vers’ houden te waarborgen dient te worden gelet op luchtsnelheid, circulatievoud en luchtvochtigheid. Deze punten hebben namelijk invloed op uitdroging en gewichtsverlies. Én uiteindelijk dus ook op de kwaliteit en opbrengst van de producten. Dit wil je toch optimaal geregeld hebben?

Celsis adviseert graag bij jouw keuze van componenten voor koelinstallaties in deze sector. Wij hebben ruime ervaring opgedaan bij installateurs die installaties bouwden voor de opslag en koeling van:

  • uien
  • groente
  • fruit
  • bloemen
  • bloembollen
land en tuinbouw

Als installateur kun je van Celsis een stuk maatwerk verwachten. Het blijft echter niet bij componenten, Celsis heeft namelijk ook de nodige expertise in huis voor het realiseren van de op jouw behoefte afgestemde custom-made koelinstallaties. Tezamen met ons koudemiddel assortiment biedt Celsis een compleet plaatje. Over gemak gesproken!

Duurzaamheid door juiste componenten- en koudemiddelkeuze

Toepassing van natuurlijke koudemiddelen, zoals: R717 (NH3), R744 (CO2) en R290 (propaan), leveren vaak een interessante besparing op de energiekosten. Deze koudemiddelen zijn milieubesparend, waardoor jij eveneens bijdraagt aan duurzame productie in de agrarische keten.
Bij de keuze van componenten dient rekening gehouden te worden met het type koudemiddel dat wordt toegepast. R744 (CO2) installaties werken bij aanzienlijk hogere drukken dan de traditionele koudemiddelen en dat behoeft extra expertise van jouw leverancier. Celsis kan deze ondersteuning bieden.

CS 717 (NH3) en CS 744 (CO2) Greenline compressorunits

Celsis ontwikkelde in 2016 een uitgekiende serie standaard compressorunits. Deze CS 717 (NH3) en CS 744 (CO2) Greenline compressorunits hebben een hoge kwaliteit, zijn energiezuinig en zijn tegen concurrerende prijzen verkrijgbaar. 

Fiscale voordelen en bijvoorbeeld de verkrijging van subsidies (EIA)

Ondernemers en investeerders kunnen fiscaal voordeel behalen en investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Adviseurs en installateurs spelen een belangrijke rol in de ontwerpfase van een koelsysteem. Celsis adviseert je graag op het gebied van koudemiddelkeuze en componentenkeuze. Met de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) kan de ondernemer, die in de aanschaf van een koelinstallatie investeert, gemiddeld 11% voordeel hebben. Daarnaast leveren energiezuinige investeringen jou ook een lagere energierekening op. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Economische Zaken duurzaam ondernemen.

Ervaring die wij bij andere installaties hebben opgedaan

Celsis bouwde de afgelopen jaren vele compressorunits die in de land- en tuinbouw werden ingezet.
Kijk voor referenties maar eens op deze pagina.