Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Veelgestelde vragen

Hieronder zie je per thema de veel gestelde vragen. Ook hebben we speciaal voor jou een handleiding gemaakt over de belangrijkste elementen van de webshop. Via onderstaande button kan je de handleiding gemakkelijk downloaden en navigeren naar het onderwerp dat voor jou relevant is.

Download handleiding webshop

Staat jouw vraag niet tussen de veelgestelde vragen en niet vermeld in de handleiding of heb jij liever persoonlijk contact? Natuurlijk staat ons team altijd voor je klaar.

Bel ons via 055 533 45 29 of mail naar info@celsisbv.nl.

Waar gaat jouw vraag over?  

Veelgestelde vragen

Men kent UNIECHEMIE al jaren als koudemiddel en koeltechnisch specialist. Onze technische ondersteuning op dit gebied is voor onze klanten altijd van meerwaarde geweest. Maar de klant vraagt ook steeds slimmere en duurzame oplossingen. Ons aanbod is in de loop der jaren dan ook sterk uitgebreid. Zo is in 2020 het assortiment aangevuld met chillers en warmtepompen. Daar is in 2021 een airconditioninglijn van Sinclair aan toegevoegd. Hiermee bedienen wij nu dus ook de klimaattechnische markt. De keuze voor een nieuwe merknaam wordt onderbouwd door een betere aansluiting op wie we zijn en wat we doen voor onze doelgroepen: koel- én klimaattechnische installateurs, adviseurs, aannemers en architecten. Daarom heten wij sinds 20-09-2021 Celsis.
De nieuwe propositie ‘Warm. Koud. Geregeld.’ zit verankert in ons DNA: de no-nonsense cultuur. Wij zijn de partner die het gewoon voor je regelt, onderstreept de kern van onze identiteit. Of het nu gaat om slimme producten, complete installaties of technische ondersteuning. Dit creëert een gevoel van onbezorgdheid bij onze relaties.
Bekijk onze merkvideo en ontdek wat Celsis voor jou kan betekenen of lees meer over waar Celsis voor staat. Wij? Wij zijn Celsis, jouw partner in koel- en klimaattechniek.
Voordat je kunt bestellen bij Celsis hebben wij eerst een ingevuld bedrijfsgegevensformulier van je nodig. Dit formulier kun je hier vinden. Mocht je vragen hebben of heb je hulp nodig? Bekijk dan onderstaande video of neem contact op met verkoop@celsisbv.nl. Nadat wij het ingevulde registratieformulier hebben ontvangen en beoordeeld, nemen wij contact met je op. Je ontvangt, nadat je klant bent geworden, een welkomstbrief met de gegevens van jouw persoonlijke accountmanager en daarnaast kan je dan ook direct een webshopaccount aanmaken via deze link.

Heb je een vraag die niet in deze lijst staat of je wil wat meer advies over een specifiek product? Dan kun je altijd bellen naar: 055 533 45 29of een mail sturen naar: info@celsisbv.nl. Op zoek naar een specifiek contactpersoon? Kijk dan hier. Ons bezoekadres is: Celsis b.v., Aruba 21, 7332 BJ Apeldoorn.

Assortiment en product

Een overzicht met onze merken vind je op onze merkenpagina. Als je een vraag hebt over een specifiek merk, dan kun je het beste contact met ons opnemen via: 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl.
Celsis is een echte one-stop-shop op het gebied van koudetechniek en klimaattechniek. Bekijk ons volledige assortiment op onze webshop, of download een van onze digitale catalogussen: koudetechniek catalogus, koudetechniek catalogus - natuurlijke koudemiddelen of bekijk onze klimaattechniek catalogus.
Voor ons volledige assortiment milieuvriendelijke oplossingen kun je onze koudetechniek catalogus - natuurlijke koudemiddelen raadplegen.
Of het nu gaat om slimme producten, componenten, koudemiddelen, complete installaties, standaard installaties, of technische ondersteuning op het gebied van koel- of klimaattechniek. Bij Celsis vind je, als one-stop-shop, een compleet aanbod. Celsis heeft een eigen engineeringsafdeling en recycle en analyse afdeling voor koudemiddelen. Daarnaast hebben wij 24-uur service & leveringen en halen wij gratis jouw lege cilinders op.

Koudemiddelen

Bekijk hier ons assortiment koudemiddelen. Heb je een vraag over een specifiek koudemiddel contacteer ons verkoopteam via 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl. Alvast onze brochure ‘Koudemiddelen en recycling – de feiten op een rij bekijken? Dat kan hier.
Wij stellen onze borgcilinders een jaar lang gratis ter beschikking. 100 dagen na levering sturen wij je een factuur voor borg welke je 100% gecrediteerd krijgt als je de cilinder binnen 365 dagen retourneert. Lever je de cilinder binnen 365 dagen weer in, dan betaal je dus behalve de kiloprijs van het koudemiddel niets extra. Wordt de cilinder niet ingeleverd, dan vervalt het borgbedrag aan Celsis. De cilinder blijft te allen tijde van Celsis. Lees hier meer over ons borgsysteem.
Wij halen gratis jouw lege cilinders op, hiervoor moet je ons afhaalopdracht formulier invullen. Indien je dit voor 16:30 uur instuurt, kunnen de cilinders de volgende werkdag worden afgehaald. Wij halen ook vervuild koudemiddel op, die wij vervolgens recyclen.
Celsis beschikt inmiddels over ruim 15 koelgasdepots verspreid over Nederland. Onze koudemiddelen bevinden zich dus altijd in jouw buurt. Dit betekent dat je altijd, zeker voor noodgevallen, koudemiddelen af kunt halen tegen een geringe depotvergoeding. Voor onze koudemiddelafnemers, waarbij de noodzaak bestaat om op bepaalde koelgasdepots speciale hoeveelheden of specifieke koudemiddelen te houden, kan in overleg een regeling getroffen worden. Kijk hier voor het meest actuele overzicht van onze gasdepots.
Om jou volledig te ontzorgen bieden wij ook technische gassen aan. Hiervoor is Celsis in 2017 een samenwerking aangegaan met Air Liquide. Klanten van Air Liquide die koudemiddelen willen afnemen en nog geen klant zijn bij Celsis, kunnen voortaan gebruik maken van deze samenwerking. Omgekeerd kunnen klanten van Celsis die industriële gassen willen afnemen ook bij Celsis terecht. Informeer hiervoor bij ons verkoopteam via 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl.
Celsis beschikt over een eigen koudemiddel laboratorium. Alle analysemethoden zijn gestandaardiseerd en deze zijn vastgelegd in het kwaliteitssysteem. Op de pagina Analyse koelgassen en compressorolie kun je de verschillende analysetechnieken terugvinden. Voor uitgebreide toelichting over onze analysemogelijkheden en aanvraag van monsterbommetjes en olie analyse potjes kun je bellen naar 055 533 45 29 of een e-mail sturen naar koelgasbalie@celsisbv.nl.
Met ingang van 1 januari 2015 is voor alle Europese lidstaten de F-gassenverordening (EU) r. 517/2014 van toepassing. Een overzicht met alle actuele regels en adviezen kun je hier terugvinden. Celsis adviseert je graag over de consequenties van deze verordening en de verschillende oplossingen hieromtrent voor jouw koel- en vries- en klimaatinstallaties. Contacteer ons gerust via: 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl.
Voor ons volledige assortiment oplossingen op basis van natuurlijke koudemiddelen kun je onze catalogus koudetechniek - natuurlijke koudemiddelen bekijken.

Advies

Voor elk vraagstuk met betrekking tot koude- en klimaattechniek ben je bij Celsis aan het juiste adres. Maak via 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl een afspraak voor een advies op maat.
Maak via 055 533 45 29 of verkoop@celsisbv.nl een afspraak met een persoonlijk toegewezen accountmanager. Of laat hier jouw gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk voor een afspraak.

Bestellingen

Je kan jouw bestelling altijd afhalen bij onze afhaalbalie in Apeldoorn, dit kan je eenvoudig aangeven bij jouw online bestelling. Daarnaast hebben wij ook 18 depots verspreid over het land waar je koudemiddelen kan afhalen. Bekijk hier onze gasdepots.
Wanneer er nog geen pakbon is gedraaid kan je gewoon producten toevoegen aan de bestelling. Als dit al wel is gedaan, dan maken we een nieuwe bestelling voor je aan. Om te weten of de producten al zijn gepakt kan je het beste bellen naar 055 533 45 29.

Klantaccount

Voordat je kunt bestellen bij Celsis hebben wij eerst een ingevuld bedrijfsgegevensformulier van je nodig. Dit formulier kun je hier vinden. Mocht je vragen hebben of heb je hulp nodig? Bekijk dan onderstaande video of neem contact op met verkoop@celsisbv.nl. Nadat wij het ingevulde registratieformulier hebben ontvangen en beoordeeld, nemen wij contact met je op. Je ontvangt, nadat je klant bent geworden, een welkomstbrief met de gegevens van jouw persoonlijke accountmanager en daarnaast kan je dan ook direct een webshopaccount aanmaken via deze link.

Met een webaccount kan je eenvoudig en wanneer het jou uitkomt ons assortiment bekijken, jouw persoonlijke nettoprijzen inzien, bestellingen plaatsen, veiligheidsbladen downloaden en bevestigingen ontvangen voor een ingevulde afhaalopdracht.
Ja, natuurlijk! Dit kan eenvoudig via de webshop of door een mail te sturen naarverkoop@celsisbv.nl.
Voor het laten aanmaken van een extra webaccount, kan je het beste mailen naar: verkoop@celsisbv.nl
Jouw persoonlijke nettoprijzen zijn zichtbaar in de webshop. Mocht dit niet kloppen of een specifiek product staat (nog) niet op de webshop, dan kan je het opvragen bij de accountmanager of via verkoop@celsisbv.nl.
Wanneer je jouw wachtwoord bent vergeten kun je deze eenvoudig opnieuw aanvragen via deze link . Mocht het nog steeds niet lukken, dan kun je het beste een mail sturen sturen naar verkoop@celsisbv.nl. Wij gaan dan kijken of er een account bestaat en er iets aangepast dient te worden, of dat er iets anders aan de hand is.

Levering & Transport

Je kan jouw bestellingen ook afhalen op ons kantoor in Apeldoorn. Wanneer een product op voorraad is kan je meteen langskomen. We kunnen ook de producten vanuit ons magazijn of vanuit onze leveranciers laten bezorgen in Apeldoorn. Je kan dan de bestelling ophalen wanneer het jou uitkomt. Klik hier voor een routebeschrijving naar ons kantoor in Apeldoorn.
Wanneer we zeggen service te verlenen, dan menen we dat ook. Wij bieden namelijk de volgende leveringsopties aan:
• 24-uurs bereikbaarheid voor spoedleveringen
• Spoedleveringen dezelfde dag
• Levering in de bus van jouw monteur
• SLS in-night levering
• SLS overnight levering
• Afhalen bij de balie in Apeldoorn
• Afhalen bij de gasdepots
Bestellingen boven de €250,- met standaard levering leveren wij gratis. Onder de €250,- komt er toeslag bij van €22,50. Ook voor de speciale leveringen, zoals spoed en tijdsleveringen rekenen wij een toeslag. Meer weten over de transportkosten? Bel gerust 055 533 45 29.
Wanneer een product op voorraad is, leveren wij standaard in de meeste gevallen de volgende dag. Mocht je het product eerder nodig hebben, dan kun je kiezen voor een andere leveringsoptie (Spoedlevering, SLS). Bel hiervoor altijd even met ons team via 055 533 45 29.
Dit is mogelijk. Wanneer je nieuwe adressen wil laten toevoegen kan je het beste mailen naar: verkoop@celsisbv.nl. Wij zullen de nieuwe adressen toevoegen en daarna kan je eenvoudig het juiste adres selecteren in de webshop.
Wanneer er iets fout is gegaan bij de levering van jouw bestelling, kan je het beste per direct contact opnemen met onze afdeling aftersales: 055 538 06 48.

Garantie & Retouren

Neem voor manco's direct contact op met onze afdeling aftersales: 055 538 06 48.
Ja, dit is in veel gevallen mogelijk. Lees hier alles over onze retourprocedure.
Lees hier alles over onze garantieaanvragen.