Facebook pixel
Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Koudedragers bij Celsis

Celsis biedt een breed assortiment aan warmteoverdrachtvloeistoffen (koudedragers). 

Monoethyleenglycol

Koudedrager zonder levensmiddelen goedkeur. Toepasbaar in alle installaties waarbij geen levensmiddelen goedkeur nodig is.

Glycosol N

Voor de productinformatie verwijzen wij naar onze webwinkel.

Monopropyleenglycol

Speciaal antivries voor de levensmiddelenindustrie. In veel gevallen is Pekasol 2000 of Pekasol L een betere oplossing, vraag Celsis voor advies.

® Pekasol L 

Pekasol L is een koudedrager op basis van 1.2 monopropyleenglycol voor toepassing in de levensmiddelenindustrie. Inzetgebied -6°C tot -50°C. Voor de productinformatie verwijzen wij naar onze webwinkel.

® PekasoLar 

Speciaal antivries voor zonnecollectoren, warmtepompen, verwarmingsinstallaties en energietechniek. Bestand tegen hoge temperaturen. Voor de productinformatie verwijzen wij naar onze webwinkel.

® Pekasol 2000

Pekasol 2000 is een koudedrager op basis van organische zouten voor toepassing in de levensmiddelenindustrie met een hoog rendement. Zeer lage viscositeit en zeer goede warmteoverdracht, dus energie- en kostenbesparend. Inzetgebied: -60 tot -10°X. Toepassing: gesloten systemen. Voor de productinformatie verwijzen wij naar onze webwinkel.

Attentie: geadviseerd wordt om de componentkeuze te bepalen in overleg met Celsis.

Er bestaan mogelijke alternatieven. Neem bijvoorbeeld de milieuvriendelijke Zer0Tox Plus en GeoPro niet toxische producten van InnoGreenChem. De toepasbaarheid van deze innovatieve mogelijke alternatieven in bestaande en nieuwe systemen dient te allen tijde vooraf worden gecheckt. Eén van onze product specialisten loopt graag een keer telefonisch met u door uw installatie heen om te kijken of onderstaande alternatieven ook voor jou een optie kunnen zijn!

Zer0Tox Plus

Zer0Tox Plus is een niet-toxische koudedrager (antivries) die speciaal is ontworpen voor gebruik in lage temperatuur gesloten koel- en koelingsapparatuur toegepast in installaties waar de toxiciteit een punt van aandacht is, zoals bijvoorbeeld in de farmaceutische-, en voedsel- en drankenindustrie.

Vanwege de uitzonderlijk lage viscositeit, hoge warmtecapaciteit, hoge dichtheid en hoge thermische geleidbaarheid, is Zer0Tox Plus een veel efficiëntere keuze voor warmteoverdrachtsvloeistof dan bestaande vloeistoffen op basis van monopropyleenglycol (MPG).  Voor meer informatie verwijzen wij naar onze webwinkel.

GeoPro

InnogreenChem GeoPro is een niet-toxische, VOC-vrije waterige warmteoverdrachtsvloeistof die speciaal is ontwikkeld voor gebruik in gesloten kringloop-grond- en waterwarmtepompen. Het product biedt superieure hydraulische prestaties, efficiëntie van warmteoverdracht en ecologisch profiel dan alternatieve producten op basis van ethyleenglycol (MEG), propyleenglycol (MPG) of ethanol.

GeoPro is een warmteoverdrachtsvloeistof met lage viscositeit die drukval langs collectorsystemen vermindert en de efficiëntie van de warmteoverdracht maximaliseert. De lage viscositeit van de vloeistof bij typische bedrijfsomstandigheden van een warmtepompinstallatie maakt het een efficiëntere keuze van vloeistof dan een vloeistof op basis van glycolen of ethanol.

De formulering van GeoPro zorgt ervoor dat als de temperatuur in de collector daalt, de hoge vloeibaarheid van het product behouden blijft, waardoor turbulente stroming wordt bereikt en de efficiëntie van de warmteoverdracht wordt gemaximaliseerd. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze webwinkel

Op zoek naar persoonlijk advies? 

Neem contact met ons op!