Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

smartbooster

Nieuwe commerciële transkritische CO2-racks met hogere capaciteiten

Bij SCM Frigo, een Italiaanse producent gespecialiseerd in CO2 (R744)-gebaseerde koeltechnologie, is de maximale capaciteit van de productlijn “Smart Booster” vergroot. De nieuw toegevoegde Smart Booster draagt de naam “Smart Booster 2.0” en is een koelinstallatie die primair ontworpen is voor de kleinere tot middelgrote supermarkt.

Mirko Bernabei, Directeur van SCM Frigo, maakte dit nieuws bekend in een LinkedIn-bericht. De verbeterde Smart Booster 2.0 heeft een innovatieve opzet met in totaal vijf compressoren, wat resulteert in een verhoogde koelcapaciteit voor zowel lage als medium temperaturen.

Grotere capaciteit

De Smart Booster 2.0 beschikt over drie compressoren voor medium temperaturen (MT) en kan zo een koelcapaciteit tot 76 kW leveren. Voor lage-temperatuur (LT) capaciteit biedt dit systeem tot wel 16 kW dankzij de twee LT-compressoren.

Het bestaande Smart Booster-model, oorspronkelijk ontwikkeld voor buurtwinkels/kleinere supermarkten, is uitgerust met in totaal drie compressoren - twee MT en één LT - waarmee respectievelijk maximaal 51 kW en 8,5 kW aan MT- respectievelijk LT-capaciteit wordt bereikt.

Naast de verhoogde capaciteit beschikt het 2.0-model over een groter vloeistofvat. Klanten kunnen kiezen uit een vat van 105 liter of 150 liter, in vergelijking met de oorspronkelijke 70 liter. Deze vergrote uitvoeringen zijn bedoeld om “naadloos in de installatie te passen”, aldus Bernabei. "Voor warmere klimaten en/of meer efficiëntie kan de machine uitgevoerd worden met een (lage druk) ejector", voegt hij toe.

Snelle levering

Om klanten snellere levertijden te bieden, is de Smart Booster 2.0 nu beschikbaar als een "standaard product". Bernabei bevestigt dat de standaard configuraties van het product op voorraad zijn en direct verzonden kunnen worden.

Volgens een verklaring op de bedrijfswebsite neemt SCM Frigo maatregelen om de voorraad van hun populaire producten te vergroten, wat resulteert in verkorte levertijden. Hieronder vallen onder andere de Smart Booster transkritische CO2-racks en de CUBO2 Plus condensing units.

Als aanvullende inspanning om de levertijden te verkorten, breidt de producent hun productiefaciliteit van 10.000 m2 uit door de voorraden componenten en materialen onder te brengen in een nieuw gebouwd magazijn.

Toewijding aan natuurlijke koudemiddelen

Met bijna twee decennia aan ervaring is SCM Frigo een wereldspeler op het gebied van natuurlijke koudemiddelen. "Vanaf 2005 is SCM Frigo begonnen met het ontwikkelen van systemen met natuurlijke koudemiddelen, omdat wij begrijpen hoe belangrijk pionierswerk in deze technologie met een sterke focus op duurzaamheid is", legt Nicola Pignatelli, CEO van het bedrijf, uit. "Het is nu tijd om het juiste niveau van vaardigheid en expertise te benadrukken bij bedrijven die koelsystemen ontwerpen en bouwen met behulp van groene technologie".

Verkrijgbaarheid in Nederland

Systemen van SCM Frigo worden in Nederland gedistribueerd door Celsis. Met jarenlange ervaring in de ontwikkeling van koeltechnische oplossingen, en specialisatie in CO2-toepassingen kan Celsis meedenken en ondersteunen in het gehele traject van ontwerp tot inbedrijfstelling. Wil je meer informatie? Neem contact op via +31 55 533 45 29 of neem direct op met onze accountmanager CO2-systemen Peter Staal.

Datum

17 augustus 2023

Terug naar het overzicht