Facebook pixel
Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

MAXA i-MAX-66kW-115kW

Kenmerken

De i-MAX-serie warmtepompen met omgekeerde cyclus zijn ontworpen voor toepassingen in commerciële en industriële sectoren, zij zijn het meest veelzijdig en kunnen in warmtepompmodus werken met de mogelijkheid om warmwater te produceren tot en met een temperatuur tot 58°C voor ruimteverwarming en / of huishoudelijk gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van scroll-compressortechnologie, speciaal ontworpen voor R410A, gecombineerd met een INVERTER DC borstel loze motorcompressor. De toegepaste ventilatoren worden aangedreven door inverter-gelijkstroommotoren, evenals de geïntegreerde circulatiepompen met variabel volumedebiet en de geïntegreerde elektronische expansieventielen optimaliseren samen het energieverbruik en de operationele efficiëntie van het hele systeem.


Download de brochure voor de specificaties en accessoires

Behuizing

De i-MAX water chillers / warmtepompunits zijn opgebouwd uit thermisch verzinkt plaatstaal, geverfd met polyurethaan poederlakken bij 180 ° C om de beste weerstand tegen weersinvloeden te garanderen.

V.415-besturingskaart

i-HP 0135-0250F-0270. Maakt snel onderhoud mogelijk met parameter- en firmware-updates vanaf een USB-apparaat. Door implementatie van deze nieuwe logica kan het interne geheugen worden vergroot.

Ventilatoren

Het toegepaste type ventilator heeft een axiale luchtstroming vervaardigd van aluminium en bladen voorzien van kunsstofvezels. Zij zijn statisch en dynamisch gebalanceerd en worden geleverd met ventilatorgrill voor bescherming en uitblaasdiffusor. De in deze serie gebruikte ventilatormotoren worden door een omvormer gemoduleerd, direct gekoppeld en voorzien van een geïntegreerde thermische beveiliging. De beschermingsklasse van de motoren is IP X4 volgens CEI EN 60335-2-80 regel.

Koelcircuit

Het koelcircuit is samengesteld van componenten van internationale primaire merken en volgens de UNI EN 13134-regel betreffende lasprocedures. Het toegepaste koudemiddel is R410A. Elk koelcircuit bevat een 4-weg omkeerklep, elektronische expansieventiel, vloeistofafscheider, vloeistofvoorraadvat, hulpcircuit om de ontdooitijd te verkorten, olie terugvoer circuit, terugslagkleppen, serviceafsluiters voor onderhoud en controle, veiligheidsappendages (hogedruk pressostaat) volgens PED-regeling, drukopnemers, hoogwaardige temperatuur voelers, filterdroger met hoge capaciteit, mechanische filters.

Compressoren

De toegepaste compressoren zijn van het scroll-type, gemonteerd op rubberen schokdempers. Elk van de twee koelcircuits zijn uitgerust met een DC-inverter compressor. Op deze manier kan de capaciteit van elk circuit continu worden gemoduleerd tussen de minimale capaciteit van een enkele inverter compressor en de som van de maximale capaciteiten van de compressoren van hetzelfde circuit. Bij alle units van deze serie kan het partiële bereik van het uitgangsvermogen en het energieverbruik de 9% van de maximale capaciteit voor de modellen met 4 compressoren en tot 6% voor de modellen met 6 compressoren bereiken. De carterverwarming behoort tot de standaarduitrusting. De compressoren kunnen worden geïnspecteerd via het voorpaneel van de unit, wat het onderhoud van de het geheel mogelijk maakt, zelfs als de unit in bedrijf is.

Warmtewisselaar voor verbruiker

Deze warmtewisselaar bestaat uit een AISI 304 roestvrijstalen hardsoldeer gelaste platen warmtewisselaar met een dubbel koelcircuit. De warmtewisselaar is in de fabriek geïsoleerd met flexibel celmateriaal en kan worden uitgerust met een antivriesverwarming (KA optioneel accessoire). De verdamper is voorzien van een dompeltemperatuurvoeler, gebruikt voor vorst bescherming die de pomp activeert, zelfs in het geval dat de unit in de uit-stand staat en wanneer de door de controller aangepaste parameters zijn opgetreden.

Bronzijdige warmtewisselaar

De luchtzijdige bron warmtewisselaar bestaat uit koperen buizen en aluminium lamellen. De geometrie van deze condensors garandeert een laag drukverlies aan de luchtzijde en vervolgens de mogelijkheid om een ventilator met een laag toerental toe te passen (derhalve een lage geluidsemissie).

Elekrisch paneel

Het elektrische paneel is vervaardigd volgens de actuele regels van de Europese Unie, met beschermingsniveau IP24 en bevat alle elektromechanische en elektronische componenten voor regeling en controle. Het klemmenbord in het elektrische paneel wordt geleverd met spanningsvrije contacten voor, aan-/uitschakeling op afstand, commutatie in de winter / zomerperiode, temperatuurvoeler voor warmwater voor huishoudelijk gebruik en voor verbinding met het bedieningspaneel op afstand. De toevoeging van de optionele GI-module maakt verder beheer van de installatie mogelijk.

Besturingssysteem

De i-MAX-units worden allen geleverd met een centrale besturingseenheid met een microprocessor voor oververhitting voor de besturingslogica, van de elektronische thermostatische ventielen en van de magneetafsluiters, de drukopnemers en van de temperatuurvoelers. De CPU beheert ook de volgende functies, regeling van de uitgaande watertemperatuur, vorstbescherming, tijdinstelling en opstart-volgorde van de compressoren, reset en beheer van de alarmen en de toerenregeling van de ventilatoren en pompen. Op verzoek is het mogelijk om de microprocessor aan te sluiten op een GBS systeem doormiddel van het Modbus-protocol. Het regelsysteem samen met de inverter-technologie en de ingebouwde voelers bewaakt en past continu de prestaties van de inverter compressor, circulatiepomp en de ventilator aan.

Bescherming en regelapparatuur

De units worden allen geleverd met de volgende beveiligings- en controleapparaten: retourwatertemperatuurvoeler, bedrijfs- en vorstbeveiligingsvoeler, hoge- en lagedrukopnemers compressor zuigleiding- en -persleiding temperatuurvoelers, thermische beveiliging van ventilatoren, flow switch geïnstalleerd op waterzijde, hogedruk HP stromingsschakelaar.

Hydraulisch circuit

De chillers / warmtepompunits van de i-MAX-serie worden geleverd met een geïntegreerde hydraulische set die bestaat uit, een platenwarmtewisselaar met dubbel koudemiddelcircuit en een enkel hydraulisch circuit, een manometer op beide water aansluitingen van de warmtewisselaar voor analyse van de drukverliezen, serviceklep en een stromingsschakelaar voor bescherming, automatische ontluchtingsklep en een veerveiligheid (6 bar). De versie met geïntegreerde circulatiepomp biedt een pomp met AC-motor aangedreven door een inverter voor het regelen van het waterdebiet tussen 60 en 100%, ook geschikt voor gebruik van gekoeld water en deze apparatuur wordt direct beheerd door de ingebouwde unitcontroller.

Accessores

CI6 AC-inverter pomp (alleen beschikbaar met GI-accessoire)

CI7 AC geïntegreerde pomp KA vorstbeveiliging kit

SL Geluiddemping

SSL Super geluiddemping

TR2 Anticorrosieve behandeling condensor

IM Beschermingsmodule

CM Modbus-interface RS485-activering

HiT2 Multifunctionele afstandsbediening met touchscreen

AG Rubberen schokdempers

CM Modbus-interface RS485-activering

DSFR Rubberen schokdempers

RFC Remote fancoil controller (Hi-T control vereist)

i-CR Remote wand controller