Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

MAXA i HP 25kW-70kW

Uitvoeringen

i-HP    Omkeerbare warmtepomp met inverter
i-HP LT    Omkeerbare warmtepomp met inverter en economiser


Download de brochure voor de specificaties en accessoires
maxa i hp 25kw 70kw

Kenmerken

De i-HP serie bereikt zijn hoge rendementen voor SEER en SCOP door DC inverter scroll-compressoren en EC-ventilatorwisselaars toe te passen. De DC inverter-compressoren kunnen tot 25% energie besparen en deze zijn dan ook geoptimaliseerd om onder zware omstandigheden te werken door gebruik te maken van een economiser toepassing. het is hierdoor mogelijk een hoog comfort niveau te bereiken in energiezuinige ruimtes, zelfs tijdens de koude periodes (tot een buitentemperatuur van -25 °C). De injectietechnologie omvat het injecteren van het koelmiddel, in de dampstatus, midden in het compressieproces wat een aanzienlijk verbetering van de capaciteit en efficiëntie geeft ten opzichte een conventioneel compressie systeem. Met deze soort units is het mogelijk om warm water te produceren tot 58°C zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. De warmtepompen zijn bijzonder geschikt om te combineren met verwarmingssystemen bestaande uit stralingspanelen of voor toepassingen waarbij een verwarmingsmodus met het hoogste rendement nodig is.

V.415 besturing met display

De nieuwe besturingslogica en display-interface is geïnstalleerd op alle nieuwe MAXA units van de generatie i-HP 0135-0250F-0270. Dit maakt snel onderhoud mogelijk met parameter- en firmware-updates vanaf een USB-aansluiting. Door de implementatie van deze nieuwe logica's is het mogelijk het interne geheugen te vergroten.

EC-technologie

De EC-technologie die de kern vormt van onze meest efficiënte motoren en ventilatoren maakt een toename van efficiëntie mogelijk tot 90%, dit bespaart energie op een zeer hoog niveau, verlengt de levensduur aanzienlijk en maakt dat onze producten nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Deze voordelen betalen zich niet alleen terug voor het milieu, maar ook voor de eindgebruiker. Alle producten, zelfs die waarvoor EC technologie niet logisch is, maar vanuit het oogpunt van een applicatie, is dit de grootst mogelijke verbinding van economie en ecologie.

Thermostatische isolatie (SL versie)

De innovatieve thermo-akoestische schaal maakt een geluidsreductie tot 10% specifiek mogelijk in rotatiefrequenties van de compressor. De speciale meerlagige structuur genereert een thermische isolatie die bij zeer lage buitentemperaturen het warmteverlies van 2% vermindert ten opzichte van een standaard isolatie.

Diffusie (SSL versie)

De diffusorstructuur verbetert de luchtstroomefficiëntie met 9% en maakt een verlaging van de ventilatorsnelheid mogelijk. De verlaging van de akoestische druk wordt bereikt met maximaal 7,2 dB (A). Het energieverbruik wordt met maximaal 27% bij ongewijzigde luchtstroom gereduceerd. Hiermee kan je tot honderden euro's aan energiekosten besparen per ventilator/per jaar.

Nieuwe circulatie opmpen

Meer dan 90% van de huidige natte rotorpompen die momenteel op de markt zijn, kunnen binnenkort niet meer gekocht worden dit als gevolg van de inwerkingtreding van de richtlijn inzake “Ecodesign directive” ontwerp die restrictieve eisen voorschrijft aan de energie-efficiëntie. In de toekomst zullen alleen nog EC hoog efficiëntie pompen geïnstalleerd mogen worden met een zeer laag energieverbruik. De overgang naar deze nieuwe pompen generatie garandeert dus een zekere toekomst en een onmiddellijk economisch voordeel. Deze pompen (optioneel) hebben een ECM-technologie synchrone motor, met een maximum efficiëntie en hoog startkoppel, deblokkering automatische functie, volledige bescherming en fout communicatie.

De i-HP 0250 is een volledige inverter unit, beide compressoren zijn toerengeregeld, met een werkbereik van 30-80 Hz. Dit vereist een minimum van 30 Hz (1 compressor tot stationair) tot een maximum van 160 Hz (2 compressoren maximaal). Afhankelijk van de buitentemperatuur, de maximale capaciteit is passend gemoduleerd aan de vraag om de efficiëntie te verhogen.

De i-HP 0250F heeft een aan-uit 50 Hz vaste compressor en een omvormer met 20% hogere capaciteit dan omvormers van 0250 units en met een werkbereik 36 tot 96 Hz (20% meer dan 30 en 80 Hz). Dit houdt een minimum in van 36Hz (1 inverter compressor werkend) tot een maximum van 146 Hz = 50Hz + 96Hz (één aan-uitcompressor en inverter compressor maximaal).Nogmaals, afhankelijk van de buitentemperatuur, de maximale capaciteit is passend gemoduleerd aan de vraag om de efficiëntie te verhogen.

Het grote verschil zit in een hogere capaciteit van de i-HP 0250 dan 0250F om alle genoemde werkbereikengebieden efficiënt af te dekken, vooral in de meest extreme omstandigheden (bijv. hoge zomertemperaturen en lage wintertemperaturen).

Accessoires

IM Beveiligingsmodule

CI1 Borstel loze circulatiepomp

CI2 Voorbereiding voor externe pomp met afsluiter

CI3 Auto adaptieve circulator

CI6 AC-inverterpomp

KA Anti-vrieskit

GI Plant management module

SL Silencing

SSL Super silencing

CM Modbus-interface RS485-activering

Hi-T2 Multifunctionele afstandsbediening met touchscreen

AG Rubber schokdempers

TR2 Corrosie werende behandeling

SAS Sanitaire watersonde

DSFR Volgorde besturingsapparaat, fasestoring + minimum

RFC Remote fancoil control (Hi-T-besturing vereist)

i-CR Remote wand controller

RP Metalen beschermingen voor batterij