Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

Tecnofreddo Perseo chiller 40kW-350kW (R290)

Framewerk/omkasting

Het robuuste zelfdragende framework is samengesteld met elektrolytisch verzinkte geverfde metalen plaatprofielen en onder druk gevouwen metalen platen. De units zijn afgesloten met verwijderbare panelen van gebogen metalen delen. Alle plaatmetalen componenten zijn geschilderd met polyester poeders die in de oven op 180°C zijn gepolymeriseerd. De standaard kleur is RAL 7035, andere RAL kleuren zijn mogelijk op aanvraag.

Gesoldeerde platenwarmtewisselaars (vloeistof/gas)

Deze verzekert een adequate oververhitting van het koudemiddel dat door de compressor wordt aangezogen (noodzakelijk gezien de hoge oplosbaarheid van het koudemiddel in de olie). De verbeterde stabiliteit van het koudemiddel en minerale olie heeft een positief effect op de totale levensduur van de compressor. Bovendien garanderen deze wisselaars de onderkoeling van het gecondenseerde koudemiddel. Dit leidt tot een verbetering van de efficiëntie (COP) van het gehele systeem.

Gasdetectie

Een speciale microprocessor gestuurde gasdetectie met 4-20mA/RS485-Modbus output signaal, alarm en storing relais voor het monitoren van brandbare koudemiddel lekkages. Deze monitoring vindt continu plaats, gecertificeerd met ATEX en IEC Ex. De gasdetectie is geplaatst in het compressor compartiment.

Gas extractie ventilator (EC)

ATEX gecertificeerd, continu werkend.

EC-axiaal ventilatoren

Deze garanderen een hoge performance in combinatie met een significante vermindering in geluidsemissie. Laag in energieverbruik en hoog in efficiëntie.

Microchannel wisselaars

Deze microchannel wisselaars realiseren hoge prestataties. Mede door de kleine koudemiddelvulling zijn ze laag in gewicht. ATEX gecertificeerde componenten, besturingspaneel in een separate sectie ook voor de ventilator en compressor, koudemiddel detectie, continu werkende afzuigventilator en een kleine koudemiddelvulling garanderen een hoog niveau van veiligheid.

Controle paneel

De standaard units worden uitgerust met on-board schakelpanelen, vervaardigd, bedraad en getest vanuit de fabriek. Separaat toegeleverde schakelpanelen op aanvraag. De omkasting van het schakelpaneel heeft een IP55 veiligheidsklasse. Het schakelpaneel is gemaakt volgens de EN60439-1 (CEI 17013/1) met: deurslot schakelaar, contacten voor compressoren, bescherming met thermomagnetische schakelaars voor compressoren en condensorventilatoren, 230V stuurstroom circuits met veiligheidstransformatoren; waarschuwingslichten, aan/uit compressoren; algemeen genummerd aansluitklemmenstrook. Om een hoger niveau van veiligheid te garanderen wordt de algemene hoofdvoeding separaat (volledig gescheiden) geleverd van de voeding van de veiligheidscomponenten (lekdetectie, afzuigventilatoren, hoog temperatuur thermostaten).

Standaard elektronica

De standaard elektronica bevat: elektronische regelaars voor de chiller, elektronisch expansieventiel aansturing met een bufferbatterij en elektronische thermostaten. Het standaard communicatie protocol is Modbus.

Compressoren

Semi-hermetische zuigercompressoren, mechanisch geoptimaliseerd voor koolwaterstoffen en vervaardigd volgens de EC richtlijn 94/9/EC en voorzien van ATEX certificering. Schroefcompressoren voor toepassing van grotere capaciteiten op aanvraag.

perseo chiller tecnofreddo