Advies nodig? Neem contact op met Celsis

Kunnen wij jou ergens mee helpen?

T: 055 533 45 29

E: info@celsisbv.nl

R449A warmtepomp voor uienopslag

De perfecte bewaaromstandigheden van uien vergen optimale regulatie van de luchtvochtigheid en temperatuur. Drogen, koelen en verwarmen zijn hierbij onmisbare koeltechnische processen.

In opdracht van een specialist in koudetechniek in de gemeente Haarlemmermeer heeft Celsis een glycol/glycol warmtepomp op basis van het koudemiddel R449A in combinatie met een 500kW drycooler van Thermokey mogen leveren. Het geheel maakt deel uit van een condens-drooginstallatie voor een uienbewaarplaats in Japan.

De warmtepomp is uitgevoerd met een platenwarmtewisselaar als verdamper en een als condensor.

De unit heeft twee koudemiddelcircuits met Bitzer zuigercompressoren. De frequentieregelaars zorgen daarbij voor een rustige regeling onder fluctuerende bedrijfsomstandigheden.

De warmtepomp voorziet een hydromodule (door de klant gebouwd) van zowel “koude” als “warmte” afhankelijk van de vraag, in geval van koelen, drogen of verwarmen.

Het geheel is in nauwe samenwerking met onze klant ontwikkeld en gebouwd, de hydromodule is daarbij in een zeecontainer geplaatst. De door Celsis geleverde Thernokey drycooler wordt op het dak gemonteerd. De drycooler koelt de condensor (koel mode) of voorziet de verdamper van de benodigde warmte als de unit als warmtepomp fungeert.

Leestip

Heb jij onze vernieuwde brochure ‘chiller, compressor en condensing units’ al gelezen? Deze is zeker het lezen waard. Van cascadesystemen tot plug’n’cool en walk-in oplossingen, van compressor en condensing units tot boosters en chillers en van engineering tot trainingen en support. De digitale versie van deze brochure kan je hier inzien.

Wil jij de samenwerking met Celsis ook eens ervaren? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op via 055 533 45 29 of via verkoop@celsisbv.nl of maak gebruik van onderstaande button. Ons projectteam adviseert en helpt je graag.


Naar contactformulier

Datum

10 maart 2021

Categorieën

Product nieuws

Terug naar het overzicht